24/7-tilgang til 48 dager med backup

Har du noen gang lurt på om vi holder det vi lover, og faktisk tar backup av webhotell hver natt? Vel, da kan du nå feie all tvil til side, for nå gir vi deg gratis tilgang 24/7 til backup-serveren, og til å gjenopprette filer fra hele 48 dager bakover i tid!

Vi har alltid prioritert backup, og kjørt FTP-backup av samtlige webhotell til eksterne servere hver natt – men hvis du har trengt å gjenopprette filer fra vår backup, har du måtte kontakte oss og be oss om å gjøre dette for deg.

Men nå har vi endret våre systemer, og gått bort fra å overføre backup via FTP, til å benytte R1Soft CDP-backup (les mer om R1Soft i Wikipedia), som overføres via eget privat nettverk og kabling til ekstern server.

I tillegg til at R1Soft er mer effektivt ved at det brukes mindre ressurser, gir den oss mulighet til å ta vare på flere gjenopprettingstidspunkter, samt gi deg som kunde tilgang til selv logge på backup-serveren og gjenopprette filer – og det kan du nå!

Vårt nye system med R1Soft genererer backup hver natt fra kl. 01:10, og vi gir deg hele 48 dager bakover i tid med backup som du kan velge fra (merk at systemet kun har kjørt et par dager, og det er dermed enda ikke 48 dager å velge fra) – bare klikk deg innover i filene fra ønsket dato, og huk av for mapper og filer du ønsker å gjenopprette, og krisen er forhåpentligvis unngått, helt uten at du trengte å kontakte oss! 🙂

Synes du allikevel dette virker litt skummelt, er det bare å ta kontakt, så gjenoppretter vi ønskede filer fra backup for deg. Merk også at du må kontakte oss om du skal gjenopprette en database, da disse ikke er tilgjengelig for deg. Men vi har like mange gjenopprettingspunkter av dem (48 dager bakover), og gjenoppretter dem raskt og gratis for deg om du tar kontakt!

Viktig! Kontrollpanelet til R1Soft støtter kun Firefox og Internet Explorer. Ikke benytt andre nettlesere enn disse når du logger deg på backup-serveren.

Slik gjenoppretter du fra backup

Logg deg inn i DirectAdmin og klikk på et av dine domener (har du kun ett domene er du allerede på rett sted). Nederst på sida under overskriften «Avansert» klikker du på lenka kalt «R1Soft CDP-backup».

R1Soft i DirectAdmin

På innloggingsida til backup-serveren, skriver du inn serverens hostnavn i feltet kalt «Host Description», og i feltet for «User Name» og «Password» oppgir du det samme brukernavnet og passordet som du benytter til å logge inn i DirectAdmin. Merk at dette autentiseres direkte opp mot din DirectAdmin-konto, slik at om du har endret ditt DirectAdmin-passord, vil dette også endres her.

Du er nå logget på backup-serveren. Her navigerer du deg først til datoen du ønsker å gjenopprette filer fra, dette gjør du ved å klikke på ikonene i venstre kolonne slik at de åpner seg, og du vil så finne alle backup-tidspunkter under «/home…». Klikk på ønsket dato og naviger deg innover på samme måte som du er vant til med ditt lokale FTP-program.

Merk at du ikke trenger å gjenopprette hele webhotellet ditt, men at du kan velge å kun huke av for utvalgte mapper og/eller filer.

I høyre kolonne ser du innholdet i mappene du klikker på i venstre kolonne. Huk av for filene du vil gjenopprette fra backup, og klikk så på knappen øverst til høyre kalt «Restore Selected Files» (klikk på bildet nedenfor for å se full størrelse).

R1Soft CDP-backup

Under «Restore Options» huker du av for «Overwrite Existing Files». Fra før er det huket av for «Encrypt file data over network», og denne skal fortsatt være huket av.

Normalt skal det ikke være huket av for «Restore to Alternate Location» (med mindre du ønsker å overføre filene til en annen mappe, da!).

Klikk på «OK». Du får nå opp en animert gif som viser at backup er i ferd med å overføres, vent deretter til du ser at statusen i tabellen viser at den er fullført.

Det var dét, du har nå gjenopprettet filer fra ønsket backup-tidspunkt, og dagen er forhåpentligvis reddet! 🙂