Slutt på gratis GoogleApps (nesten)

Google har fjernet tilbudet om gratis GoogleApps for nye brukere, men har du allerede en gratis GoogleApps-konto vil du beholde den.

Google har tidligere tilbudt gratis GoogleApps med opptil 50 brukerkontoer, noe som i senere tid ble nedsatt til kun ti brukere – men på torsdag satt selskapet den siste spikeren i kista for gratis-utgaven med denne bloggposten.

Gratis GoogleApps har blant våre kunder vært veldig populært, fordi det gir tilgang til samme gode håndtering av e-post som Gmail, men på kundenes egne domener.

Heldigvis tar Google vare på eksisterende brukere, og dersom du har en gratis GoogleApps-konto hos dem i dag, beholder du den.

Ikke oppgrader ved feiltagelse!

For deg som allerede har gratis GoogleApps, er det viktig å unngå å oppgradere til GoogleApps for Business, med mindre du er helt sikker på at du ønsker det, fordi det ikke er mulig å nedgradere til gratisutgaven igjen.

Gratis GoogleApps via AppEngine

Dersom du ønsker å opprette en GoogleApps-konto uten å betale for det, er det fortsatt mulig dersom du kan klare deg med én e-postkonto. Dette gjøres via Google AppEngine.

Fordi Greg D’Alesandre fra Google bekrefter dette, kan det hende Google kommer til å opprettholde denne muligheten en stund fremover. Slik gjør du:

Logg inn på appengine.google.com med din private Gmail-konto og «Create an Application». Fyll inn dummy-tekst i feltet for «Application Identifier» og «Application Title» og klikk på «Create Application».

Klikk på lenkenavnet til applikasjonen opprettet, og du kommer da til kontrollpanelet for den. I venstre kolonne klikker du på «Application Settings», så skroller du nedover til du finner knappen «Add Domain…», og klikker på den.

Gratis GoogleApps via AppEngine

Som du ser på bildet ovenfor, er det til høyre på sida en lenke med teksten «Sign up for Google Apps Standard», klikk på den (du kan ikke kopiere lenka, men må klikke på den fordi det utføres sjekk av HTTP Referrer), og du vil derfra kunne opprette en gratis GoogleApps-konto.

Dette blir en fullverdig og gratis GoogleApps-konto, men minuset er at den er begrenset til maks én brukerkonto – så dersom du trenger flere e-postkontoer enn dette, må du oppgradere til GoogleApps for Business, eller bruke e-postløsningen i våre webhotell.

Oppdatering 15. februar 2014: Det er ikke lenger mulig å få gratis GoogleApps-konto via Google AppEngine, bruker du lenka fra AppEngine til å opprette en GoogleApps-konto, får du nå en vanlig betalversjon av GoogleApps.