E-post via GoogleApps på ti minutter

Her har vi laget en videoguide som viser hvordan man tar i bruk GoogleApps for e-post på eget domene, og konfigurerer MX, CNAME og SPF i DirectAdmin – alt dette på knappe ti minutter!

Før vi setter i gang, ønsker jeg kjapt å nevne at nye kunder kan velge GoogleApps som tilleggstjeneste under bestilling, og at eksisterende kunder kan kontakte oss i etterkant – vi gir da gratis hjelp til å konfigurere og sette opp GoogleApps for e-post på ønsket domene.

På tross av at vi tilbyr dette gratis, kan det være noen av dere ønsker å gjøre det selv, og det er for dere vi har laget denne videoguiden (legg merke til lenkehenvisningene under videoen, disse vil du trenge underveis):

  1. Opprett GoogleApps-konto: Google Apps standardutgave
  2. Instruksjoner for DirectAdmin: MX Records_ DirectAdmin
  3. Legge til SPF-oppføring: Set SPF records (se oppdatering nedenfor!)

Oppdatering til punkt 3: På bakgrunn av undersøkelser vi har gjort, anbefaler vi nå at man benytter følgende modifiserte SPF (bytt ut stjerner * med serverens ip-adresse):

"v=spf1 a mx ip4:**.***.***.*** include:_spf.google.com ?all"

Forklaring: aspmx.googlemail.com «leses» faktisk som redirect=_spf.google.com, og bruk av aspmx.googlemail.com vil derfor i sjeldne tilfeller kunne skape problemer. Legg også merke til at vi har byttet ut ~all med ?all, dette er gjort for å gjøre det hele mer robust og fleksibelt (mer info: openspf.org/SPF_Record_Syntax).

Fordeler med e-post hos GoogleApps

Det er flere fordeler ved å bruke GoogleApps/Gmail for e-post på ditt domene – her er noen av dem:

  • Hvis du på et tidspunkt bytter webhost, trenger du ikke fysisk flytte e-posten, men kan enkelt endre MX-records til GoogleApps hos din nye webhost. All din e-post vil dermed være fullstendig uberørt av flyttingen!
  • Gmail har et veldig godt spamfilter, og ved å bruke GoogleApps for e-post, er det Gmails spamfilter som blir brukt.
  • Med GoogleApps standardutgave, kan du gratis opprette opptil 50 e-postkontoer med minst 7 GB lagringsplass (øker hele tida) per e-postkonto – helt gratis!