PHP 5.5.x i oktober

De siste årene har farten i lansering av nye PHP-utgivelser tatt seg betraktlig opp, og nå er enda en stor versjon ute, PHP 5.5.

Det ser ut til at PHP-utviklerne har lagt seg på lansering av én mindre versjon i måneden, og én stor versjon i året – så nå går det unna!

20. juni ble PHP 5.5.0 lansert, og vi planlegger oppgradering fra PHP 5.4.x til PHP 5.5.x i slutten av oktober i år. Vi kommer nok til å vente til PHP 5.5.4 er ute, noe den burde være rundt den tida.

Vi ber om at alle til enhver tid sørger for å kjøre nyeste versjoner av sine CMS, som WordPress, Drupal og Joomla, for å nevne noen av de meste brukte, samt at alle moduler/utvidelser til disse også er nyeste versjoner.

Det er viktig både for sikkerheten, og for kompabilitet med PHP 5.5.x, at du alltid kjører nyeste versjoner av dine CMS og moduler/utvidelser.

PHP 5.5

Har du egenutviklede PHP-skript, ber vi om at du innen oktober sjekker at disse er kompatible med PHP 5.5.x – sjekk da spesielt Backward Incompatible Changes og Deprecated features in PHP 5.5.x.

Vi tar forbehold om at planlagt oppgradering til PHP 5.5.x i oktober kan utsettes hvis våre tester avdekker problemer som gjør det nødvendig. Men vi forventer ingen utsettelse, og ber alle planlegge deretter.

Til slutt, det er ingen grunn til panikk! Trøst deg gjerne med et sitat av Johannes Schlüter fra PHP 5.5 is out, what’s up with 5.4 and 5.3?:

«PHP 5.5 also mostly uses the same code as 5.4 with a few extra features. So for everything PHP 5.4 does, PHP 5.5 does it as stable

For mer info, se også TechRepublic: 10 improvements in PHP 5.5.0 for web developers.

Oppdatering: PHP er nå oppgradert fra 5.4.x til 5.5.x. Ta kontakt med support dersom du mot formodning oppplever problemer.