GoogleApps: Videresende til ekstern e-post uten å opprette bruker

Bruker du GoogleApps/Gmail for e-post, og ønsker å videresende e-post til en ekstern e-postadresse, uten å opprette en ny bruker i GoogleApps? Da kan dette gjøres ved hjelp av filtre i Gmail.

Ved første øyekast, kan det se ut til at man ikke kan opprette videresending av e-post fra en e-postadresse i GoogleApps/Gmail til en ekstern e-postadresse på et annet domene, uten at man først oppretter brukeren/e-postkontoen i GoogleApps, og så setter opp videresending fra Gmail.

Men dette kan for mange være dumt, fordi brukere/e-postkontoer i nye GoogleApps-kontoer ikke lenger er gratis – men ikke fortvil, det er faktisk mulig å opprette en videresending fra en e-postadresse i GoogleApps/Gmail til en ekstern e-postadresse, uten at du trenger å opprette en ny bruker i GoogleApps.

Dette gjøres ved hjelp av en annen eksisterende brukerkonto i GoogleApps (du kan bruke hvilken som helst av dine eksisterende brukere til dette), og ved hjelp av filterfunksjonen i Gmail. Slik gjøres det:

1: Logg inn i GoogleApps sitt administrasjonspanel på (erstatt «dittdomene.no» med ditt eget domene): http://www.google.com/a/dittdomene.no/ – klikk på «Brukere» og klikk på en av dine eksisterende brukere, du kan velge hvem som helst av dem, klikk så på «Profil», og til høyre klikker du på «Legg til et alias», der legger du til den e-postadressen som du ønsker å videresende til en ekstern e-postadresse, klikk så «Lagre endringer».

(Etter å ha gjort punkt 1, vil e-postadressen du la inn under en av dine brukere, videresende e-post til den brukerens e-postadresse som du la den inn under, og dette ønsker vi ikke, derfor fortsetter vi til trinn 2).

2: Logg inn på gmail.com med brukerkontoen som du brukte i punkt 1. Klikk øverst til høyre på tannhjul-ikonet og så på «Innstillinger», klikk på «Videresending og POP/IMAP» og så på knappen «Legg til en adresse for videresending», oppgi der din eksterne e-postadresse som du ønsker å vidersende til, og klikk «Neste», klikk så på «Gå videre». Det blir nå sendt en e-post til din ekserne e-postadresse, den har en bekreftelseskode og lenke, klikk på lenken for å tillate videresendingen og kopier bekreftelseskoden. Klikk på «OK» i Gmail, og lim in bekreftelseskoden og klikk på knappen «Bekreft».

I horisontal meny til venstre for «Videresending og POP/IMAP», klikker du på «Filtre», klikk på «Opprett et nytt filter». Der får du flere felter som kan fylles ut, men du skal kun fylle ut ett felt, du skal i feltet som heter «Til» skrive inn e-postadressen som du la til i punkt 1, altså e-postadressen på ditt domene som du ønsker å videresende. Klikk så på «Opprett et filter med dette søket».

Du får da opp et nytt vindu med mange valg. Her skal du huke av for «Videresend den til:» og så velger du din eksterne e-postadresse fra nedtreksmenyen, og så skal du huke av for «Slett den». Dersom du ikke huker av for «Slett den», så vil e-posten bli vidersendt til både GoogleApps-brukeren og den eksterne e-postkontoen, og det ønsker vi ikke. Klikk på «Opprett filter», og du er ferdig.

Trengte du en slik videresending, sier du, og du har betalutgaven av GoogleApps? Da sparte du fire euro i måneden ved å gjøre det på denne måten. 🙂