.eu-domener til det norske folk

Frem til nylig har registrering av .eu-domener vært forbeholdt personer med postadresse i et EU-land, og nordmenn har ikke kunne registrere .eu-domener – men fra begynnelsen av året ble det endelig åpnet opp for oss i Norge også!

EURid

.eu forvaltes av EURid. Kravet for å registrere .eu-domener har inntil nylig vært at man har en postadresse i et EU-land, dermed har de fleste nordmenn vært eksludert fra å registrere .eu-domener.

Men nå har EURid endelig åpnet opp for at personer med postadresse i EØS-land også kan registrere .eu-domener, endringen tredde i kraft 8. januar 2014, og ble varslet i denne nyhetsmeldingen: .eu extends to EEA countries from 8 January 2014

Det betyr at de tre EØS-landene, Norge, Island og Liechtenstein, omsider er inkludert i det gode selskap, i hvert fall på Internett – og nordmenn kan endelig fritt registrere .eu-domener på lik linje med innbyggere i «ekte» EU-land.

For å registrere .eu-domener hos MinHost, søker du først opp hvilke domenenavn som er ledig via vårt domenesøk, deretter bestiller du webhotell og domene(r) herfra (det første domenet er gratis inkludert).

Hvis du allerede er kunde, må du først logge inn i kundesenteret og bruke lenken for å bestille ekstra domener derfra. Vi tar 125 kroner i året for .eu-domener, her er vår prisliste for ekstra domener.