Bedre og raskere med HTTP/2

Vi har nå implementert støtte for HTTP/2, som er en raskere og bedre måte å overføre informasjon mellom dine nettsider og besøkende. HTTP/2 er arvtakeren til HTTP/1.1.

HTTP/2 er den første nye versjonen av HTTP (Hypertext Transfer Protocol) siden HTTP/1.1. Ett av målene bak utviklingen av HTTP/2 har vært å redusere reaksjonstiden slik at nettsider lastes raskere. Les mer om HTTP/2 i Wikipedia.

http2

Nødvendig med https

For at dine nettsider nå skal lastes over HTTP/2, er det nødvendig at du har satt dine nettsider til å kjøre over https. Ingen av nettleserene har støtte for HTTP/2 uten kryptering, og med vanlig http vil det automatisk bli brukt HTTP/1.1.

Hos oss kan du kjapt installere gratis og automatisert SSL-sertifikat fra Let’s Encrypt, slik at du kan endre dine nettsider til å kjøre over https og få glede av vår nye støtte for HTTP/2.

Nettleser-kompabilitet

Merk at ikke alle nettlesere har støtte for HTTP/2, men de aller fleste moderne nettlesere har dette på plass. Besøkende til dine sider som ikke bruker en nettleser med støtte for HTTP/2, vil automatisk få dine nettsider servert over HTTP/1.1.

https://caniuse.com/#search=http2 er det en fin oversikt over hvilke nettlesere som støtter HTTP/2. En kort oppsummering av tabellen er at alle nye versjoner av Vivaldi, Chrome og Firefox støtter HTTP/2, mens Internet Explorer 11 kun har støttet for HTTP/2 på Windows 10, og Safari kun har støtte for HTTP/2 på OSX 10.11+.

Slik tester du selv

I Vivaldi, Chrome og Firefox kan du enkelt teste om dine nettsider lastes over HTTP/2 eller HTTP/1.1 på følgende måte:

Besøk en nettside du vil teste og klikk opp «Developer tools», klikk på «Network»-fanen, litt ned på sida høyreklikker du på linjen med navn på kolonnene som vises, da får du opp en liste over kolonner som skal vises, huk der av for «Protocol».

Last deretter nettsiden din på nytt, under kolonnen «Protocol» vil det i Vivaldi og Chrome vises med «h2» dersom det er lastet over HTTP/2, mens det i Firefox vil vises med «HTTP/2.0+h2» dersom det er lastet over HTTP/2.

Oppfordring

Dersom du allerede kjører dine nettsider over https, er det bare å gratulere deg med enda litt raskere nettsider over HTTP/2! Hvis ikke vil jeg oppfordre deg til å konvertere dine nettsider til https (les hvordan her).

Dersom du ønsker vi skal gjøre jobben med å konvertere dine nettsider til https for deg, slik at du også kan få gleden av støtten for HTTP/2, er det bare å ta kontakt så gjør vi det gjerne for kun 125 kroner inkludert moms per nettsted.