Enda bedre ytelse med PHP 7.2.x

Det er igjen på tide med en årlig stor oppgradering av PHP, og mandag 10. desember mellom klokken 03:00 og 06:00 oppgraderer vi PHP fra versjon 7.1.x til 7.2.x.

For å unngå problemer etter oppgraderingen, er det nå ekstra viktig at alle passer på å ha oppdatert sine CMS, som for eksempel WordPress, Drupal, Joomla og OpenCart, for å nevne noen, til nyeste versjon. Det er i tillegg like viktig at alle utvidelser/moduler og temaer er nyeste versjon.

For dem som har egenutviklet PHP-kode, er det viktig at dere sjekker listen over Backward incompatible changes og Deprecated features in PHP 7.2.x – for full oversikt over alt som har endret seg, se Migrating from PHP 7.1.x to PHP 7.2.x.

Opptil 13% raskere

PHP 7.2.x gir en gledelig økning i ytelsen i forhold til PHP 7.1.x. I følge benchmarks fra Phoronix kjører PHP 7.2.x 13% raskere enn PHP 7.1.x.

I en presentasjon på PHP Central Europe 27. oktober (i morgen!), viser Rasmus Lerdorf (skaperen av de aller første PHP-versjonene) en ytelsestest med WordPress 4.9.8, som viser at PHP 7.2.x er vesentlig raskere enn PHP 7.1.x.

Benchmarks av Rasmus Lerdorf

Forbehold om utsettelse

I Drupal 7.x-dev er det fikset noen siste problemer med PHP 7.2.x som du kan lese om her – disse siste fiksene blir inkludert i Drupal 7.61 (med mindre det først kommer en versjon med sikkerhetsfikser) som er forventet lansert første onsdagen i november, som beskrevet i denne kommentaren.

Hvis disse fiksene enda ikke er lansert i en ny versjon av Drupal 7 innen 10. desember, tar vi forbehold om at vi må utsette planlagt oppgradering av PHP til mandag 7. januar 2019.

Men vi forventer ikke at det blir nødvendig med noen utsettelse, og ber alle planlegge at vi oppgraderer til PHP 7.2.x mandag 10. desember mellom klokken 03:00 og 06:00.

Dersom det blir en utsettelse legger vi et notis om det nederst i denne bloggposten, og poster også om det på twitter.com/minhost. Likeledes legger vi ut oppdateringer når PHP er oppgradert.

Oppdatering mandag 10. desember 2018: PHP er nå oppgradert til versjon 7.2.x.