Leserinnlegg: Hva skal til for spalteplass digi.no?

Åpent leserinnlegg til Digi.no: Hvis man ikke heter Facebook, Google eller Microsoft, og er en liten aktør innen webhosting, da er det ikke lett å få omtale i norske it-aviser, har undertegnede erfart gjennom et tiår med forsøk.

Hvis bransjen er webhosting, og året er 2018, ja da finner man ikke opp hjulet på nytt, men forsøker i stedet i hele sin bredde å skape et bedre produkt enn sine norske konkurrenter. Ulempen er at det er vanskelig å stille opp med nyheter som kan gi omtale i nettaviser.

Allikevel hender det at man har noe spennende å meddele, eller en ymse sak som burde være verdt et lite notis i norske it-aviser – men får man det? Nei. Etter flere forsøk over flere år, hva gjør man så? Kanskje et leserinnlegg gjør susen?

Jeg søker i gamle e-poster for å finne frem flere av mine iherdige forsøk på å få omtale hos blant annet digi.no. Her er fire av pressemeldingene som ingen ville skrive om, de eldste først:

Etter snart et tiår med forsøk, hvor ingen av tipsene til digi.no endte opp med omtale, har jeg mistet troen på at det noen gang vil lykkes, uansett hvor aktuell nyheten måtte være – så da vi lanserte Let’s Encrypt wildcard-støtte 3. juli i år, droppet jeg å tipse digi.no, og nøyde meg i stedet med en bloggpost på våre egne sider.

Men kanskje et leserinnlegg gjør susen? Hvis ikke får jeg slukøret ta til meg at lista for at en norsk webhost skal bli omtalt i en nyhetssak på digi.no, er lagt så høy at det det er tilnærmet umulig.

Når jeg denne gangen forsøker via et leserinnlegg, er det med et svakt håp om at staben i digi.no, ikke tar seg selv mer høytidelig, enn at de med selvironi, omsider med dette sleivsparket kan gi MinHost.no en vel fortjent spalteplass!

(Dette er et åpent leserinnlegg sendt til digi.no 31. august 2018.)