Bloggopprop: Slipp .no fri!

Har du hatt lyst på eget .no-domene, men ikke kunne registrere det fordi du ikke har eget foretak og mangler organisasjonsnummer? Da har du nå muligheten til å påvirke at regelverket for .no endres – for Norid har åpnet en høring hvor alle oppfordres til å sende dem sin mening!

Norid er registreringsenheten for .no, det norske toppnivådomenet, og er statlig opprettet med Post- og Teletilsynet som tilsynsmyndighet. Rådgivende organ for utvikling av regelverket for .no-domenet er Norpol, som med andre ord er ansvarlig for at store deler av den norske befolkning nektes å registrere domenenavn under sitt eget landsdomene, .no!

Fengslet og misfornøyd

Vil fortsatt stenge ute private

I forbindelse med høringen Norid har åpnet, er det også viktig å gjøre oppmerksom på at Norpol nok engang har rådet Norid til ikke tillate at privatpersoner får registrere direkte under .no, men i stedet har anbefalt dem å henvise privatpersoner til å registrere sine domenenavn under kategoridomenet .priv.no!

– Norpol anbefaler at ordningen med et eget kategoridomene for privatpersoner videreføres, og at privatpersoner ikke skal registrere domenenavn direkte under .no (fra Høring om norske domenenavn for privatpersoner).

.no tilhører det norske folk!

MinHost er av den mening at .no naturlig burde tilhøre hele det norske folk, og ikke kun utvalgte grupper i samfunnet, slik som det er i dag hvor kun bedrifter og andre foretak får lov til å registrere direkte under .no – vi er også av den oppfatning at Norpols forslag om å henvise privatpersoner til .priv.no er uønsket av folk flest, og vi mener løsningen er diskriminerende.

Griner på nesa i fengsel

Det burde være logisk at ingen bedrifter og foretak ville vært fornøyd med å bli henvist til for eksempel .bedr.no, og like logisk burde det derfor være at heller ikke privatpersoner flest vil foretrekke å bli henvist til .priv.no – løsningen som ikke diskriminerer noen grupper i sammfunnet er åpenbar:

– Slipp .no fri, og la alle nordmenn få registrere domenenavn direkte under sitt eget landsdomene, .no!

Det er trist å lese hvordan Norid bruker det meste av et langt dokument på argumenter for fortsatt å stenge privatpersoner ute, og henvise dem til å registrere domener under kategoridomenet .priv.no – men de har i det minste åpnet høringen, og vi har nå én sjanse, om enn aldri så liten – det er nå vi har mulighet til å påvirke en faktisk endring!

Deadline 17. mai

Deadline for å sende Norid tilbakmeldinger er satt til 17. mai – og alle oppfordres til å si sin mening! Og vi håper så mange som mulig gir dem et klart signal om at .priv.no er uønsket, og at private burde få lov til å registrere sine domenenavn direkte under .no, akkurat som som bedrifter og foretak!

Håp i fengselet

En slik sjanse til å påvirke en så viktig endring i regeleverket for .no som dette, får vi kanskje aldri igjen – kjenner du din besøkelsestid? Skriv bloggposter om saken og si din mening i dag! Vær tydelig og be Norid slippe .no fri – for .no tihører det norske folk!