WP-CLI inkludert i webhotell

Vi har nå installert WP-CLI globalt for alle webhotell, slik at om du bruker WordPress og foretrekker å jobbe fra shell, er dette nå tilgjengelig ut-av-boksen hos oss.

WP-CLI er et brukergrensesnitt for å installere, oppdatere og generelt administrere WordPress direkte via shell uten behov for å bruke en nettleser. WP-CLI er tilgjengelig hos oss ved å bruke kommandoer som starter med «wp».

Dersom du ikke har brukt WP-CLI før, finner du nyttig informasjon på https://wp-cli.org, spesielt er oversikten over kommandoene på https://developer.wordpress.org/cli/commands/ nyttig å ha lett tilgjengelig.

Vi skal ikke forsøke å lage eksempler på alt du kan gjøre med WP-CLI, da dette er godt dokumentert på ovenstående lenker, men her er ett eksempel på installering av WordPress på et nytt tomt domene. Det forutsettes at du allerede har installert et TLS-sertifikat på domenet i DirectAdmin:

1: Logg på DirectAdmin og opprett en ny database. Pass på å ta vare på navn, brukernavn og passord til databasen (kopier det gjerne midlertidig til en tekstfil).

2: Logg på shell (bruk gjerne PuTTY) og naviger til mappen du ønsker å installere WordPress (endre fet skrift to steder med ditt brukernavn og domenenavn):

cd /home/bruker/domains/domene.tld/public_html

3: Slett index.html fila som automatisk ble opprettet da du opprettet domenet i DirectAdmin:

rm index.html

4: Bruk WP-CLI til å laste ned WordPress med norske språkfiler:

wp core download --locale=nb_NO

5: Opprett wp-config.php-fila og konfigurer den med ønsket database (endre fet skrift tre steder med detaljer du fikk da du opprettet databasen i DirectAdmin):

wp core config --dbname=bruker_navn --dbuser=bruker_navn --dbpass=ditt_db_passord

6: Installer WordPress og velg nettstedstittel, brukernavn, e-post og passord (bytt ut alle deler av koden som er i fet skrift):

wp core install --url="https://domene.tld" --title="Tittel på nettstedet" --admin_user="Bruker" --admin_password="Lag et langt unikt passord" --admin_email="epost@domene.tld" --skip-email

(Ovenfor skal du altså først legge inn full URL til forsiden av nettstedet, tittel på nettstedet, samt brukernavn og passord for å logge på WordPress. Den siste delen av koden er valgfri og kan fjernes, den gjør det slik at du ikke mottar varsel på e-post om at WordPress ble installert.)

Da var du ferdig, og WordPress er installert og klart til bruk! 🙂 For dokumentasjon på alle kommandoer se nevnte lenke https://developer.wordpress.org/cli/commands/, du kan også eventuelt taste inn kommandoen «wp help» i shell, bruk så piltasten på tastaturet til å bla nedover for å lese alt, og til slutt avslutt hjelpesida ved å taste inn «q».