PHP 7.3 gir enda et hopp i ytelse

Det nærmer seg igjen tiden for en årlig stor oppgradering av PHP, og mandag 9. desember mellom klokken 01:00 og 06:00 oppgraderer vi PHP fra versjon 7.2.x til 7.3.x.

For å minske sjansen for problemer etter oppgradering, er det veldig viktig at alle passer på å ha oppdatert sine CMS, som for eksempel WordPress, Drupal, Joomla og OpenCart, samt tilhørende utvidelser/moduler og temaer til nyeste versjon.

For dem som har egenutviklet PHP-kode, er det viktig at dere sjekker listen over Backward incompatible changes og helst også sjekker Deprecated features in PHP 7.3.x, slik at dere kan planlegge å tilpasse koden for fremtidige PHP-versjoner – for full oversikt over alt som har endret seg, se Migrating from PHP 7.2.x to PHP 7.3.x.

Opptil 10% raskere

PHP 7.3.x gir generelt opptil 10% økning i ytelsen i forhold til PHP 7.2.x, i følge benchmarks fra Phoronix, videre er PHP 7.3.x hele 31% raskere enn PHP 7.0.x.

I en presentasjon på PHP Central Europe i fjor, viste Rasmus Lerdorf (skaperen av de aller første PHP-versjonene) en ytelsestest med WordPress 4.9.8, som viser at WordPress på PHP 7.3.x er vesentlig raskere enn på PHP 7.2.x.

Benchmarks av Rasmus Lerdorf

Det er spesielt gøy å se at grafen ovenfor viser den største ytelsesøkningen noensinne for WordPress i PHP 7-serien.

Forbehold om utsettelse

I Drupal 7.x-dev jobbes det med å fikse noen siste problemer med PHP 7.3.x som du kan lese om her – disse siste fiksene blir forhåpentlig fullført og inkludert i neste versjon, som blir Drupal 7.68 (med mindre det først kommer en versjon med sikkerhetsfikser).

Hvis Drupal 7 enda ikke er lansert med offisiell støtte for PHP 7.3.x innen 9. desember, tar vi forbehold om at vi må vurdere å utsette planlagt oppgradering av PHP til etter nyttår. Men jeg forventer ikke at det blir nødvendig, og ber alle planlegge at vi oppgraderer til PHP 7.3.x mandag 9. desember 2019.

Samtidig vil jeg benytte anledningen til å oppfordre Drupal 7-brukere til å vurdere å migrere over til Drupal 8 innen vi oppgraderer til PHP 7.4.x en gang i slutten av 2020.

Dersom det blir en utsettelse legger vi ut et notis om det nederst i denne bloggposten, samt en post om det på twitter.com/minhost. Tilsvarende legger vi ut oppdateringer når PHP er oppgradert.

Oppdatering 9. des. 2019 kl. 04:30: Alle servere er nå oppgradert til PHP 7.3.x